Komende tijd verkeershinder bij Westsluis

25 september 2018

Van woensdag 26 september tot en met dinsdag 2 oktober 2018 werken we op drie locaties aan de weg op het sluizencomplex. Aannemerscombinatie Sassevaart is bezig bij het ketenpark, de bypass Westsluis en bij de rotonde Binnenvaartweg - Buitenhaven - Schependijk. We zetten verkeersregelaars in om het verkeer over één rijstrook veilig te laten passeren. Op het hele sluizencomplex is de maximale snelheid 50 km/u. Bij de werkzaamheden is de snelheid verlaagd naar 30 km/u.
Bypass Westsluis

Ketenpark – ten westen van Westsluis
Woensdag 26 september 2018 werken we aan de in-/uitritten van het ketenpark nabij de noordbrug en zuidbrug ten westen van de Westsluis. Ook maken we het fietspad op deze locatie rood. Hiermee attenderen we het wegverkeer erop dat het een fietspad is. Dit komt de veiligheid van fietsers ten goede. Tijdens de werkzaamheden is slechts één rijstrook beschikbaar. De omleiding voor fietsers vanaf de Provinciale weg geven we bij de rotonde voor de Westsluis duidelijk aan. Fietsers kunnen doorfietsen richting de Middensluis, waar ze op een veilige en overzichtelijke plek kunnen oversteken. Waarschuwingsborden en verkeersregelaars zorgen voor een vlotte en veilige doorstroming van het verkeer. We werken buiten de spits tussen 9.00 en 16.00 uur om de hinder te beperken.

Bypass Westsluis – ten oosten van Westsluis
Op 26, 27, 28 september en 1 oktober 2018 sluiten we de bypass Westsluis aan op de bestaande weg. Met de bypass verleggen we de Buitenhaven parallel aan de Zeevaartweg naast de sluis. Deze wegverlegging is nodig om de Nieuwe Sluis te kunnen bouwen. Door deze werkzaamheden is één rijstrook beschikbaar voor het wegverkeer. Fietsers leiden we om via de overkant van de weg. Waarschuwingsborden en verkeersregelaars zorgen voor een vlotte en veilige doorstroming van het verkeer. Dinsdag 2 oktober 2018 brengen we de wegmarkering aan en verplaatsen we de straatverlichting. Bij de rijdende afzetting zijn verkeersregelaars actief om het verkeer vlot en veilig over één rijstrook te leiden. We werken buiten de spits tussen 9.00 en 16.00 uur om de hinder te beperken. Aan het einde van de dag rijdt het wegverkeer via de nieuwe route; de bypass Westsluis. Gedurende de bouw van de Nieuwe Sluis blijft deze route in gebruik. De oude route via de Buitenhaven komt op het bouwterrein Zeevaartweg te liggen en verwijderen we vanaf 3 oktober.

Locatie(s)

Verkeershinder rondom Westsluis

Westsluis, Terneuzen

51.3285532, 3.8170829000001