Werkzaamheden rotonde Binnenvaartweg - Schependijk - Buitenhaven

19 september 2018

Om de gloednieuwe rotonde Binnenvaartweg - Schependijk - Buitenhaven aan te sluiten op de bestaande wegen is een weekendafsluiting nodig van vrijdag 28 tot en met maandag 1 oktober 2018 06.00 uur. Verkeer moet dan dus omrijden. Tijdens deze afsluiting werken we 24 uur per dag. De omgeving moet rekening houden met overlast. De werkzaamheden die het meeste lawaai maken, zijn overdag gepland.
Werkzaamheden rotonde

De komende tijd kan verkeer nog gebruikmaken van de tijdelijke wegen om de werkzaamheden om de zuidelijke brug van de Oostsluis te passeren. Vrijdag 28 september vanaf 10.00 uur kan verkeer van en naar de Kennedylaan niet meer over het kruispunt. Verkeer kan dan nog wel vanaf de Binnenvaartweg naar de Buitenhaven en andersom. Vanaf 18.00 uur is het gehele kruispunt afgezet. Maandag 1 oktober vanaf 06.00 uur is de rotonde in gebruik.

omleiding

Omleiding
Tijdens de weekendafsluiting is het kruispunt en daardoor ook de zuidbrug van de Oostsluis niet bereikbaar voor snelverkeer. De noordbrug  is regelmatig niet beschikbaar als er scheepvaartverkeer door de sluis moet. Wij adviseren om te rijden via de Guido Gezellestraat. Verkeer richting Middelburg kan gebruikmaken van de Sluiskiltunnel (N62). Verkeer richting Sas van Gent kan, door werkzaamheden aan de Tractaatweg, omrijden via de N61-N252. Gele borden geven de omleidingsroutes aan. We zetten verkeersregelaars in om te voorkomen dat de rijbaan bij het sluizencomplex vol loopt. De weg bij de noordbrug van de Oostsluis, aan de kant van de binnenstad, markeren we met kruizen zodat het busverkeer daar op kan stellen bij een open brug.

Vrij baan
Fietsers en voetgangers kunnen het kruispunt veilig passeren over de huidige omleidingsroute. De bussen van Connexxion rijden zoveel als mogeljk volgens de normale dienstregeling en hulpdiensten kunnen altijd passeren.

 

 

Wat gebeurt er tijdens de afsluiting:

  • Vrijdag 28 september 10 uur; afsluiting wegverkeer in de richting van de Kennedylaan. Het sluizencomplex blijft bereikbaar via de omleiding via de Scheldeboulevard.
  • Vrijdag 28 september 18.00 uur; volledige afsluiting. Omleiding voor het sluizencomplex. Van 10.00 (en 18.00) tot 23.00 uur frezen we het wegdek. ’s Nachts brengen we puinverharding aan.
  • Zaterdag 29 september tussen 7.00 en 23.00 uur asfalteren we. De nacht van zaterdag op zondag is geluidsvrij.
  • Zondag 30 september 7.00 uur starten de laatste werkzaamheden aan de rotonde en wegaansluiting. In de loop van de dag lopen de controlerende instanties de werken na.
  • Maandag 1 oktober 6.00 uur; rotonde normaal te passeren.