Kijken bij de bouw van de Nieuwe Sluis

4 juli 2019

Op zaterdag 7 september 2019 geven we een kijkje achter de schermen bij de bouw van de Nieuwe Sluis in Terneuzen. Wie bouwen er mee aan een van de grootste sluizen ter wereld? En wat komt daarbij allemaal kijken? Bij het Portaal van Vlaanderen is iedereen die dag welkom om alles te ontdekken. Op aanmelding is voor een beperkte groep rondleidingen over het bouwterrein te volgen vanaf de keet van aannemer Sassevaart. En via het Portaal kunnen geïnteresseerden zich aanmelden voor een vaartocht langs het bouwterrein.
Wij maken het!

Op 7 september 2019 bent u van 09.30 tot 16.30 uur welkom bij het Portaal van Vlaanderen. Maak kennis met verschillende projectmedewerkers die vertellen wat zij doen bij het project. Zij vertellen wat er allemaal gebeurt buiten en wat hun rol daarbij is. Ook laten we het 3D-model zien, de digitale versie van de gehele Nieuwe Sluis en geven we in de filmzaal een uniek kijkje op het bouwterrein. Daarnaast is er nog veel meer te beleven, dus zeker een bezoekje waard!

Rondleidingen bouwterrein
Maandag 19 augustus 2019 om 12.00 uur begint via een digitaal systeem de inschrijving voor een rondleiding over het bouwterrein. Onder begeleiding wandelt u met een groep de route over het bouwterrein en u krijgt op meerdere plekken uitleg over de werkzaamheden. De gehele route is ongeveer 4 kilometer en duurt zeker anderhalf uur. Stevige platte schoenen zijn verplicht. De minimumleeftijd is 12 jaar. Alleen na aanmelding en met bijbehorende bevestiging bent u welkom bij de keet van de aannemer op het aangegeven tijdstip. Zonder ticket voor de rondleiding, bent u alleen welkom bij het Portaal van Vlaanderen waar die dag ook meer dan genoeg te beleven is. Ook vanaf 19 augustus 12.00 uur start de inschrijving voor de gratis vaartochten bij het Portaal van Vlaanderen. Vol = vol. Eerder aanmelden is niet mogelijk.