Heiwerk dienstenhaven verloopt voorspoedig

10 februari 2020

Het trillen van de combiwand voor de nieuwe kade in de dienstenhaven verloopt voorspoedig. De laatste zeventig palen komen de komende weken aan met bijzonder transport en heien we er vervolgens in. Vervolgens komen de damplanken die we ook vanaf het water gaan intrillen.
Dienstenhaven

De palen voor het noordelijk schiereiland zijn ook al aangebracht. We werken nu met twee heistellingen. Begin maart 2020 zijn alle heiwerkzaamheden gereed. De werkzaamheden verlopen vlotter dan oorspronkelijk gepland. Na het heiwerk spuiten we ook hier circa 100.000 m3 zand op om een nieuw stuk land te creëren. 

 

Nieuwe haven 
Eind 2021 nemen we de eerste fase van de gloednieuwe dienstenhaven met gebouw in de Buitenhaven West in gebruik. Het gebouw is dan klaar en een deel van de drijvende steigers inclusief de brug ernaartoe. De haven wordt 385 meter lang en op zijn breedst 95 meter. De dienstenhaven wordt straks gebruikt voor maritieme dienstverleners die een directe connectie hebben met het sluizencomplex van Terneuzen. De nieuwe plek is gunstig gelegen ten opzichte van de Nieuwe Sluis, als deze gereed is. Naast de dienstenhaven komt er ook een dienstengebouw en omliggende wegen. In het gebouw komt de Koninklijke Marechaussee, Boluda (voorheen Kotug) en Muller Maritime Holding. De vaartuigen van deze partijen komen in de dienstenhaven te liggen. Rijkswaterstaat heeft op dezelfde landtong de Nautische Centrale Terneuzen staan.