Eline Fernández Alonso werkvoorbereider team kades aannemerscombinatie Sassevaart

“Als werkvoorbereider sta je op het kruispunt van de theorie en de praktijk. Met het team kademuren en maritieme constructies staan we onder andere in voor de voorbereidingswerken van de deelprojecten Goessekade, Schependijk en de dienstenhaven. Hetzelfde doen we voor de frontmuur en de kade van het sluisplateau van de Nieuwe Sluis. Als werkvoorbereider moet je heel wat vragen afvinken. Wat dient er te gebeuren? Hoe pakken we dit aan? Wat hebben we daarvoor nodig? Wanneer plannen we dit in? Zodra we het hierover eens zijn, stemmen we dit af met alle andere werkzaamheden. Een hele uitdaging om alles geolied te laten verlopen. Maar het geeft enorme voldoening wanneer alles volgens planning verloopt op de werf.

Na afronding van mijn studie Industrieel ingenieur Bouwkunde aan de universiteit van Gent ben ik aan de slag gegaan bij BAM. Na enkele industriële opdrachten werk ik nu voor het eerst mee aan een project van deze omvang. Ook de maritieme sector was nieuw voor me. Ik ben erg onder de indruk van hetgeen we iedere dag met zijn allen realiseren. Omdat de hele aannemerscombinatie bestaat uit Vlaamse en Nederlandse collega’s, merk ik eigenlijk weinig verschil met het werken op andere projecten in Vlaanderen. De Nederlanders staan bekend om hun directheid. Daar houd ik wel van.

Iedere dag maak ik vanuit Gent de rit naar Terneuzen. Dankzij de filevrije en mooie omgeving is dit voor mij een rustgevend moment voor ik de drukte van de werf betreed. Vooraleer er een schip door de Nieuwe Sluis kan varen, moet er de komende tijd nog heel wat werk verzet worden. Samen met mijn collega’s doen we elke dag ons uiterste best om dit te realiseren. Ik ben trots dat ik aan dit project mag bijdragen.”

“Ik ben onder de indruk van het werk dat we elke dag verzetten.”

Eline Fernández Alonso, werkvoorbereider team kades aannemerscombinatie Sassevaart