Jimmy Vingerhoets bewoner binnenstad Terneuzen

“We wonen al 33 jaar in de Donze Visserstraat in de binnenstad van Terneuzen. De geluiden van het sluizencomplex zijn we dus wel gewend. De afgelopen jaren zijn daar de bouwgeluiden van de Nieuwe Sluis bij gekomen. Niet dat we er last van hebben. Af en toe hoor en voel je wel wat. En de plof bij de sloop van de Middensluis was natuurlijk écht niet te missen. Het is in ieder geval een fijn gevoel dat geluid en trillingen goed in de gaten worden gehouden. Ik weet dat er een paar meters hier in de buurt staan. Mijn schoonvader heeft nog gewerkt aan de bouw van de Oost- en de Westsluis in de jaren 60. Toen ging dat wel anders en zijn er ook huizen verzakt hier in de buurt. Mijn vrouw en ik hebben vooraf met elkaar besproken dat we ons huis goed in de gaten houden. Gelukkig hebben we stevige panden. En de scheuren die wellicht door de plof van de Middensluis komen, hebben we gemeld bij het schadebureau.

Mijn vrouw heeft een kapsalon in het pand naast ons huis en is dus altijd in de buurt van het werk aan de Nieuwe Sluis. Zelf werkte ik twintig jaar in de machinekamer van grote schepen en was daardoor regelmatig voor langere tijd aan boord. Vanuit mijn werk ben ik betrokken geweest bij de bouw van de sluizen in Panama. Daar bouwden ze drie van die megasluizen achter elkaar om het verval van het water van zeven meter te overbruggen. Dat er hier één zo’n grote komt, is erg bijzonder voor Terneuzen. En nodig, want de scheepvaart groeit in grootte en in aantallen. De Nieuwe Sluis is goed voor Terneuzen en omstreken, alleen al voor alle bedrijven aan het kanaal. Qua werk ben ik aan de slag op de sleepboten van Multraship. Leuk om in de buurt te werken en ook op die manier met de Nieuwe Sluis te maken te krijgen.

Met onze honden lopen we regelmatig langs het werk. Erg leuk om de voortgang te volgen. En het uitzicht verandert elke keer weer. De dienstensteiger in de dienstenhaven ligt er mooi bij. De hoeveelheid kranen was natuurlijk erg indrukwekkend voor Zeeland. Al was ik voor mijn werk regelmatig op hele grote bouwterreinen overal ter wereld waar er nog wel meer staan. Het is leuk om in de buurt zo’n groot werk te hebben. We zijn benieuwd naar het eindresultaat!”

“We volgen de bouw van de Nieuwe Sluis graag”

Jimmy Vingerhoets