Rinus van Slooten geïnteresseerde

“Mijn hobby is grote bouwprojecten bekijken. Daarom ben ik elke week wel een keer in Terneuzen te vinden voor de bouw van de Nieuwe Sluis. Vooral de combinatie van alle kranen en machines die bezig zijn met de voorbij passerende scheepvaart zijn een prachtig gezicht! De projectorganisatie van de Nieuwe Sluis kent me inmiddels, omdat ze me vaak tegenkomen én ik bezocht elke inloopavond. Nu kijk ik door corona naar de online informatiesessies.

Ik woon in Oost-Souburg bij Vlissingen, maar volg bouwprojecten in heel Nederland. Op dit moment volg ik onder andere de Blankenburgverbinding en de groene boog bij Rotterdam, de Afsluitdijk tussen Noord-Holland en Friesland én de Rijnlandroute bij Leiden. Ook eerdere sluizenprojecten heb ik gevolgd: Zeesluis IJmuiden en de Beatrixsluis in Nieuwegein. Zelfs begin jaren 80 genoot ik al van de bouw van de sluizen bij Hansweert.

In Amsterdam ben ik ook geregeld te vinden bij bouwprojecten. Daar ga ik met de trein naartoe en dan drink ik altijd een drankje in hetzelfde café. Daar kennen ze me inmiddels ook. Ze vinden het bijzonder dat ik zulke grote afstanden afleg voor mijn hobby. De sluis in Terneuzen is dan toch wel lekker dichtbij. Daar kan ik zelfs naartoe met mijn elektrische fiets. Dan neem ik het fietsvoetveer naar Breskens en fiets dan langs de dijk naar Terneuzen. Maar dan moet het wel echt mooi weer zijn hoor. En als ik dan toch op de fiets ben, dan eindig ik voor een biertje bij café de Vriendschap in Terneuzen.

Waarom ik bouwprojecten zo mooi vindt? Toen de A58 werd aangelegd, stond ik als kleine jongen al regelmatig langs de weg om naar de werkzaamheden te kijken. En ik vind het nog steeds geweldig en kan er uren naar kijken. Overdag is het mooi, maar als het donker is en ze zijn nog aan het werk is het ook fantastisch om te zien. Al die lichtjes! Daarom kom ik ook ’s avonds wel eens naar Terneuzen. Nu is het afwachten op de opening van de Nieuwe Sluis. Ook daarna kom ik vast nog wel eens naar Terneuzen, want de beweging op het sluizencomplex is altijd leuk om te zien!”

“Elke week bekijk ik de voortgang van de bouw”

Rinus van Slooten