Notitie Reikwijdte en Detailniveau

29 oktober 2013

Begin 2014 verschijnt de Notitie Reikwijdte en Detailniveau. Deze notitie beschrijft de opzet en uitvoering van het milieuonderzoek. Dit document ligt vervolgens ter inzage en hierop kunnen zienswijzen worden ingediend.

Binnenkort is meer bekend over de exacte verschijningsdatum. Ook de datum en locatie van een informatiebijeenkomst waarin uitleg wordt gegeven over de inhoud van de notitie volgt binnenkort. Schriftelijk kunnen vervolgens zienswijzen kenbaar gemaakt worden.

Het project Nieuwe Sluis Terneuzen bevindt zich op dit moment in de planuitwerkingsfase. Het projectteam werkt aan een referentieontwerp, effectenstudies en treft voorbereidingen voor de aanbesteding. Ook wordt de ruimtelijke procedure doorlopen volgens de tracéwet. In 2015 verschijnt het ontwerptracébesluit. Hierin wordt uitgewerkt hoe de nieuwe sluis aan de wettelijke voorwaarden voldoet. Tegelijkertijd komt het milieueffectrapport uit. Hierin staan de gevolgen voor het milieu en de natuur. Op deze rapporten is tegen die tijd inspraak mogelijk.