Terugkoppeling informatieavond heiproefonderzoek

5 juli 2016

Dinsdagavond 28 juni 2016 was de informatieavond waarbij we de bedrijven en bewoners op het sluizencomplex en omwonenden uit de binnenstad en Wulpenbek/Knol hebben geïnformeerd over het heiproefonderzoek.

In totaal zijn ruim veertig mensen geïnformeerd over het heiproefonderzoek. Harm Verbeek (omgevingsmanager), Rien van Zetten (manager Overbruggingsfase) en Piet van Oosten (adviseur Conditionering) van Nieuwe Sluis Terneuzen en Eric Pannekoek (projectleider heiwerken) en Bart Callens (senior projectleider civiele werken) van Jan De Nul Group hebben twee presentaties gegeven en antwoord gegeven op alle vragen.

We hebben een aantal vragen ontvangen, die we eerst verder moesten uitzoeken. Hierbij de vragen en antwoorden:

  • Is er een extra meetpunt voor trillingen in de binnenstad mogelijk? De aanwezigen gaven aan dat de binnenstad een stuk lager ligt en gebouwd is op zachte grond. Door deze factoren is het mogelijk dat er meer overlast kan zijn dan verwacht. Het project verwacht niet dat er schade komt, maar gaat een extra meetpunt plaatsen in de binnenstad.
  • Zijn schepen die door de Westsluis varen op de hoogte van de ergste overlast? In het ergste geval kun je elkaar niet verstaan tijdens het invaren en afmeren. Het project gaat hierover verder overleggen met de Nautische Verkeerscentrale.
  • Hoe krijgen we terugkoppeling van de resultaten van het heiproefonderzoek? Eind 2016 komt het project terug op de resultaten van het heiproefonderzoek.

Bekijk de presentatie van de informatieavond heiproefonderzoek.