Werken aan de kade van de Schependijk

16 mei 2024

De komende maanden werken we aan de kade van de Schependijk. We starten in de week van 20 mei met het vernieuwen van een deel van de kade van Zijkanaal A, ter hoogte van de nieuwe loods van Rijkswaterstaat. Een gedeelte van ongeveer 92,5 meter lang (zie de gele lijn op onderstaand kaartje).
Locatie werkzaamheden kade van Zijkanaal A
Locatie werkzaamheden kade van Zijkanaal A

Trillen en heien 

We trillen vanaf het water met een ponton met heikraan 66 damwandplanken langs de kade de bodem in. Daarna trillen we ankerschermen op het land in de bodem. In het hoekje van de Schependijk aan Zijkanaal A ter hoogte van de jachthaven (de oranje hoeklijn op het kaartje) brengen we enkele damwandplanken aan, ter versteviging van de kade. We voeren alle hei- en trilwerkzaamheden uit op werkdagen tussen 7.00 en 19.00 uur en verwachten het in ongeveer 4 weken af te ronden. 

Werkzaamheden in de zomer 

Daarna vervolgen we de werkzaamheden aan de kade gedurende de zomer. We brengen legankers aan tussen de damwandplanken en de ankerschermen, die zorgen voor verankering van de damwanden. We brengen kathodische bescherming (tegen roestvorming) aan op de damwand en werken de kade af met beton en kademeubilair, zoals bolders en drenkelingenladders. Later dit jaar vernieuwen we ook de kade langs het pand van Multraship. 

Afbeelding zijkanaal A Schependijk
Zijkanaal A Schependijk