Piet Moes algemeen directeur bij TMS Industrial Services Terneuzen *

"Bijna vijftig jaar waren we met ons hoofdkantoor gevestigd op de Schependijk in Terneuzen. Daarnaast hebben we onder andere vestigingen in Axel en op Dow, nog dichter bij onze klanten. We verzorgen mechanisch onderhoud voor vrijwel alle grote industriële bedrijven in Zuidwest-Nederland en Vlaanderen. Op de Schependijk hadden we alles wat we nodig hebben: een grote machinefabriek, opslag, maar ook kantoren, een kleedruimte en een kantine. Het was dus wel even schrikken toen we te horen kregen dat we alsnog weg moesten voor de komst van de Nieuwe Sluis.

Na de eerste schrik zag ik vooral de kans die de verhuizing biedt. We zijn klein begonnen en hebben telkens bijgebouwd. Bij nieuwbouw konden we alles netjes onder één dak kwijt en logisch indelen. Zo’n kans zouden we waarschijnlijk nooit weer krijgen. In eerste instantie verliep het contact voor de verwerving stroef. Gelukkig ging het vervolgens beter en zijn we in goede harmonie tot overeenstemming gekomen. Het is een hele operatie om te bepalen wat het verhuizen van je bedrijf gaat kosten. Ik ben blij dat de verwerving naar ieders tevredenheid is afgerond. En dat we ook een geschikte plek vonden voor ons nieuwe pand.

We zijn verhuisd naar Maintenance Value Park in Terneuzen. Een perfecte locatie, omdat we tussen onze grote opdrachtgevers zitten. Het blijft jammer dat we niet meer rechtstreeks aan het water zitten. Soms kregen we leveringen per schip binnen. Maar daar bedenken we nu alternatieven voor. We zijn dus niet direct havengerelateerd. Wel indirect, omdat we het mechanisch onderhoud doen voor alle havengerelateerde bedrijven. Dat kunnen we nog steeds uitstekend doen vanaf onze nieuwe locatie. Die Nieuwe Sluis gaat écht een boost geven aan de haven en de regio, dus daar kunnen wij volop van meegenieten. Ik mis het uitzicht op de voorbijvarende schepen, maar we hebben er veel mooie dingen voor teruggekregen. Op naar de volgende vijftig jaar!”

* Inmiddels geniet Piet sinds 1 januari 2022 van zijn pensioen. 

“Na de eerste schrik door de verplichte verhuizing voor de Nieuwe Sluis zag ik vooral de kans”

Piet Moes, algemeen directeur bij TMS Industrial Services Terneuzen *