Inloopbijeenkomsten geslaagd

23 januari 2014

Veiligheid, bereikbaarheid en overlast. Hierover hadden het grote aantal bezoekers van de inloopavonden op maandag 20 januari 2014 in Gent en dinsdag 21 januari 2014 in Terneuzen vragen. De avonden zijn georganiseerd vanwege de verschijning van de Notitie Reikwijdte en Detailniveau.
Inloopbijeenkomst

 

Verschillende projectmedewerkers gaven bij de panelen meer uitleg aan de geïnteresseerden over het project en de huidige stand van zaken. Er zijn nog geen definitieve antwoorden op alle praktische vragen over bijvoorbeeld de overlast tijdens de bouw. Tijdens de planuitwerkingsfase tot en met 2015 wordt er meer duidelijk. De net verschenen Notitie Reikwijdte en Detailniveau is de voorbereiding voor het Milieueffectrapport en het uiteindelijke Tracébesluit.

Aandachtspunten indienen
Iedereen kan tot en met 10 februari 2014 zijn ideeën en aandachtspunten voor de projectorganisatie indienen, bij voorkeur digitaal. Dat kan via het zienswijzeformulier op de website van het Centrum Publieksparticipatie. Reageren kan ook per post: Centrum Publieksparticipatie, Zeesluis Terneuzen, Postbus 30316, 2500 GH Den Haag. Bij het indienen van een zienswijze kan worden ingaan op de volgende vragen:

  • Welke aandachtspunten heeft u voor het verdere proces?
  • Hoe wilt u betrokken worden bij de verdere uitwerking van MER en Ontwerp Tracébesluit (OTB)?
  • Wordt u geraakt in uw belang en zo ja, hoe dan?
  • Zijn er naar uw mening zaken of belangen over het hoofd gezien?
  • Wat mag volgens u niet ontbreken in het milieuonderzoek?