Recreatievaart

15 maart 2016

Op 10 maart 2016 was er een informatieavond voor de recreatievaart bij het Portaal van Vlaanderen in Terneuzen. Vanuit het project is een toelichting gegeven op de stand van zaken. Daarnaast waren we ook erg benieuwd naar de ervaringen van deze doelgroep.
foto

 

Omgevingsmanager Harm Verbeek heeft uitleg gegeven over de laatste stand van zaken van het project. Zo ligt het tracébesluit ter inzage en beginnen we medio 2016 met de zoektocht naar een geschikte aannemer. Vanaf de tweede helft 2017 kan vervolgens de aanleg beginnen. Om de overlast tijdens de bouwfase voor de scheepvaart te beperken, is het de bedoeling om voor die tijd ook de binnenvaart vroegtijdig in te plannen voor het schutten. Zo kunnen de binnenvaartschippers hun reis plannen om op het goede tijdstip aan te komen in Terneuzen. Dat is belangrijk, omdat het aantal ligplaatsen op het sluizencomplex tijdens de bouw beperkt is. Ook voor de recreatievaart belangrijk om te weten.

Reageren
Naast informeren, hebben we ook geluisterd naar de recreatievaart. Zo gaat het schutten in de huidige praktijk niet altijd even vlekkeloos. Deze informatie neemt de aanwezige verantwoordelijke van de Verkeerscentrale mee terug naar zijn collega’s. Ook gaven de recreanten aan dat velen niet digitaal kunnen melden dat ze geschut willen worden, dus dat de bestaande methode met het melden via de marifoon voor hen moet blijven bestaan.

Bekijk hier de presentatie van de avond.

Presenteren
Naast deze informatiebijeenkomst hebben we de afgelopen periode op meerdere plekken ons verhaal verteld. Zo zijn we aangeschoven bij de jaarvergadering van Schuttevaer, bij de wijkraad binnenstad Terneuzen en hielden we een informatiebijeenkomst voor omliggende bedrijven en woningen over het heionderzoek. De komende periode zijn we aanwezig op de beurs World Water Works op 23 en 24 maart in Antwerpen, de Open Havendag op zaterdag 18 juni 2016 bij het Portaal van Vlaanderen en op de Havendagen tijdens het weekend van 24-26 juni in Terneuzen.