Informatieavond heiproefonderzoek

7 juni 2016

Van half juli tot half augustus 2016 wordt op het sluizencomplex heiproefonderzoek uitgevoerd. Dit geeft overlast voor de omgeving. Om bedrijven en omwonenden te informeren, organiseren we daarom een informatieavond op 28 juni 2016.

Bij het heiproefonderzoek slaan we met een hei-installatie verschillende palen en damwanden in de grond. We willen bekijken hoe de verschillende grondlagen reageren op de diverse materialen. Daarnaast kijken we hoeveel overlast er tijdens het heien is voor de omgeving. Belangrijke informatie voor de daadwerkelijke bouwfase van de Nieuwe Sluis waarin veel geheid moet worden. De heiproefonderzoeken zijn op het parkeerterrein naast het gebouw van het Loodswezen (Zeevaartweg 23) en op de landtong van Rijkswaterstaat (Zeevaartweg 13).

Informatieavond
De informatieavond voor omwonenden is op 28 juni om 20.30 uur in het Portaal van Vlaanderen. Wilt u erbij zijn? Stuur dan een e-mail naar nieuwesluisterneuzen@vnsc.eu om u aan te melden.
Bedrijven en bewoners op het sluizencomplex zijn, via een aparte brief, geïnformeerd en uitgenodigd voor een informatiebijeenkomst op dezelfde avond, maar op een eerder tijdstip.

Meer weten? Bekijk de factsheet heiproefonderzoek