Procedure tracébesluit

14 maart 2016

Het Tracébesluit Nieuwe Sluis Terneuzen, de Nota van Antwoord, het milieueffectrapport, de passende beoordeling en alle bijlagen liggen tot en met 25 april 2016 ter inzage.

De documenten zijn te bekijken op de website van het Platform Participatie en op de pagina Downloads & Links op deze website. Ook liggen ze ter inzage op de volgende locaties:

  • Ministerie van Infrastructuur en Milieu, Plesmanweg 1-6, 2597 JG Den Haag
  • Provincie Zeeland, Abdij 6, 4331 BK Middelburg
  • Rijkswaterstaat Zee en Delta, Poelendaelesingel 18, 4335 JA Middelburg
  • Gemeente Terneuzen, Stadhuisplein 1, 4531 GZ Terneuzen
  • Stad Gent Dienst Milieu en Klimaat, Woodrow Wilsonplein 1, 9000 Gent
  • Gemeentehuis Zelzate, Grote Markt 1, 9096 Zelzate
  • Administratief centrum gemeentehuis, Fortune de Kokerlaan 11, 9940 Evergem

Beroep en voorlopige voorziening
Belanghebbenden die een zienswijze op het Ontwerptracébesluit Nieuwe Sluis Terneuzen hebben ingediend kunnen van 15 maart tot en met 25 april 2016 (zes weken) beroep instellen tegen het tracébesluit door het indienen van een beroepschrift bij de Raad van State. Ditzelfde geldt voor belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij geen zienswijze op het ontwerptracébesluit hebben ingediend. Iedereen die beroep instelt, kan ook een verzoek tot voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Raad van State. Een beroepschrift en een verzoek tot voorlopige voorziening kunnen schriftelijk ingediend worden bij: Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Het kan ook digitaal via het Digitaal Loket van de Afdeling bestuursrechtspraak: digitaalloket.raadvanstate.nl.

Inhoud en procedure
In het Tracébesluit Nieuwe Sluis Terneuzen staat een gedetailleerde uitwerking van de door de minister gekozen ligging van de sluis en de voorgestelde maatregelen. Het milieueffectrapport beschrijft de beoordeling van de varianten en de gekozen variant en de gevolgen voor de omgeving. De documenten zijn een onderdeel van de tracéwetprocedure en de m.e.r.-procedure. De Nederlandse tracéwetprocedure is vergelijkbaar met de Vlaamse procedure voor een ruimtelijk uitvoeringsplan (RUP). De sluis komt op Nederlands grondgebied, dus wordt de Nederlandse wet gevolgd.