Veel beweging op complex door grondverzet

24 mei 2018

Voor de bouw van de Nieuwe Sluis en de verschillende deelprojecten is grondverzet nodig. Op diverse locaties zijn we bezig grond af te graven en te verplaatsen naar opslagplaatsen om te kunnen bouwen. Op het sluizencomplex ontstaat onder andere naast de Middensluis en op de punt van de Landtong West (Korte Middenhavendam) een flinke bult grond.
Grondverzet bij de Frontmuur Noordwest
omleiding grondverzet

Doorgaand verkeer over zuidbrug Middensluis
Van maandag 28 mei tot uiterlijk 15 juni 2018 kruisen we de openbare weg om vanaf de bouwlocatie van de Frontmuur Noordwest naar de opslaglocatie naast de Middensluis te gaan. Om het doorgaande verkeer niet te hinderen, doen we dit als de Middensluis buiten gebruik is door laagwater. Het wegverkeer wordt via de bestaande dynamische routering van het sluizencomplex over de zuidelijke brug geleid. Het kantoor van de Marechaussee en de calamiteitensteiger blijven bereikbaar door de inzet van verkeersregelaars.

Hergebruiken
In mei en juni is met name veel grondverzet (ca. 35.000 m3) te zien voor de Frontmuur Noordwest, het bouwterrein Zeevaartweg en het ketenpark naast de Westsluis. Voor het totale project wordt 11.000.000 m3 grond verzet. Een deel van de grond gebruiken we opnieuw, bijvoorbeeld als opvulling of voor de ondergrond van wegen. Schone niet herbruikbare grond slaan we op diverse locaties op het sluizencomplex op. Vervuilde grond slaan we gescheiden op en voeren we af. Voordat werkzaamheden starten, controleren we de grond altijd eerst op kabels, leidingen, NGE (Niet Gesprongen Explosieven), bodemverontreiniging, archeologie en ecologie. 

Overlast beperken
We proberen de hinder zoveel mogelijk te beperken. Dat doen we onder andere door op termijn zoveel mogelijk grond af te voeren met schepen. Bij de inrichting van het bouwterrein aan de Zeevaartweg is dit het geval. Daarnaast verwijderen we de opgeslagen grond op de locaties naast de Middensluis en Korte Middenhavendam tegelijkertijd met de baggerwerkzaamheden waarbij de gehele landtong West-Noord verdwijnt om plaats te maken voor de voorhaven van de Nieuwe Sluis. Tot slot proberen we zoveel mogelijk te verplaatsen via bouwwegen.