Bezoek ons informatiecentrum

29 september 2021

Bij het Portaal van Vlaanderen komt u alles te weten over de bouw van de Nieuwe Sluis. Het informatiecentrum bezoeken is gratis. Het Portaal van Vlaanderen ligt aan de Beneluxweg in Terneuzen, direct aan het water van het Kanaal van Gent naar Terneuzen.
Haveninformatiecentrum Portaal van Vlaanderen

We houden de gidsen van het Portaal van Vlaanderen goed op de hoogte van de laatste stand van zaken van de bouw van de Nieuwe Sluis. Daarnaast hebben ze allemaal jarenlang ervaring en kennen zij het sluizencomplex op hun duimpje. Ze vertellen u tijdens een rondleiding graag alle technische details en leuke anekdotes over de omgeving.

Groepsbezoek

Ons informatiecentrum is open voor individuele bezoeken en voor groepsbezoeken. Nu in Nederland de 1,5 meter afstandsmaatregel is opgeheven, kan het ook weer met grotere groepen. Kijk op www.portaalvanvlaanderen.nl voor de mogelijkheden.

Voor een bezoek aan de expositie in het informatiecentrum zijn de geldende coronamaatregelen van toepassing.

Openingstijden

Van woensdag t/m zaterdag geopend van 12.30 uur tot 17.00 uur.

Rondleidingen over het sluizencomplex zijn op woensdagen en zaterdagen om 13.00 uur en 15.00 uur voor individuele aanmeldingen. Aparte groepsbezoeken op andere dagen kunnen in overleg.

In de vakantieperiodes is het centrum ruimer geopend en zijn er ook vaartochten. Kijk op de website www.portaalvanvlaanderen.nl voor meer informatie.

Tourist Information Point

Bezoekers kunnen tijdens de openingstijden van het Portaal van Vlaanderen ook terecht bij het Tourist Information Point (TIP) voor informatie over alles wat er in Terneuzen en omstreken te beleven is. Het TIP beschikt over veel toeristisch informatiemateriaal, wandel- en fietsroutekaarten en leuke Zeeuwse (cadeau)artikelen.

Bezoek North Sea Port

De Nieuwe Sluis is de toegangspoort naar de haven van Terneuzen en ook die van Gent. Ook de andere haven van North Sea Port bezoeken? Kijk voor meer informatie op www.northseaport.com/bezoekdehaven