Veiligheidsactie voor fietsers

7 november 2022

De doorgaande route op het sluizencomplex voor het wegverkeer verandert in 2023. Daarom willen we graag extra aandacht aan verkeersveiligheid besteden en fietsers attenderen op de komende veranderingen. Én op het belang van goede verlichting en zichtbaarheid in deze donkere periode. Dat doen we op 10 november 2022 tussen 07.00 en 09.00 uur op de fietspaden ter hoogte van het uitkijkpunt, midden op het sluizencomplex.
Verkeersveiligheidsactie
Veiligheidsactie

Val op!

Elke fietsende voorbijganger geven we een lampje of reflector om te attenderen op het belang van goede verlichting en zichtbaarheid. Ook gaan we graag in gesprek over de verkeersveiligheid en de aanstaande wegsituatie die verandert op het sluizencomplex.

 

Samen voor een veilige omgeving

Veiligheid staat ook bij de beheerders van het sluizencomplex hoog in het vaandel. Daarom werken we voor deze actie samen met Rijkswaterstaat en gemeente Terneuzen. Naast projectdirecteur Eric Marteijn van project Nieuwe Sluis Terneuzen en veiligheidsmanager Maurits Overweg van aannemerscombinatie Sassevaart zijn daarom -namens de beheerder van het sluizencomplex- Jessica van Espen van Rijkswaterstaat Zee en Delta en wethouder Jeroen de Buck van gemeente Terneuzen aanwezig.

wegverkeer

Iedereen veilig op weg

De doorgaande weg op het sluizencomplex is onderdeel van het bouwterrein van de Nieuwe Sluis. Daarom is er ook geregeld bouwverkeer op de weg, zoals bijvoorbeeld dumpers met grond. Vrijwel iedereen is verkeersdeelnemer. Dat betekent ook dat iedereen iets kan doen om het verkeer veiliger te maken. Iedere dag opnieuw, zodra je de deur uit stapt. Ga veilig op pad!

  • Let op je snelheid en benader kruispunten rustig.
  • Kijk goed naar de borden en pas je snelheid aan.
  • Let op de dode hoek van bouwverkeer, zorg dat de chauffeur je ziet.
  • Tot slot rijd mono, laat je onderweg niet afleiden door je mobiele telefoon, radio of navigatie.

Zo komt iedereen weer veilig thuis. Goede reis!