Plaatsen hekwerken bouwterrein

2 maart 2018

In verband met de veiligheid op en rond het bouwterrein is aannemer Sassevaart wettelijk verplicht om bouwhekken te plaatsen. Het neerzetten van de hekken start in maart en de hekken blijven gedurende de werkzaamheden voor de Nieuwe Sluis staan.
Plaatsen bouwhekken om werkterrein

Eerst plaatsen we bouwhekken op de Schependijk vanaf Jongeneel tot aan de zuidelijke punt. Ook worden op de landtong langs de kade van de Zeevaartweg hekken geplaatst. In het tweede kwartaal van dit jaar wordt de hele Schependijk afgesloten voor publiek. Bedrijven en hulpdiensten die op het bouwterrein moeten zijn, krijgen toegang via een toegangspoort. Het hekwerk aan de Schependijk wordt pas verwijderd na het opleveren van de nieuwe kade.

Hinder
De ligplaatsen voor de binnenvaart aan de Schependijk en de Zeevaartweg blijven beschikbaar. Het hekwerk wordt achter de bolders geplaatst tegen de weg aan, zodat door schepen veilig afgemeerd kan worden. Een auto van en aan boord zetten, is op deze locaties niet langer mogelijk. Via de weg zijn de ligplaatsen alleen bereikbaar voor hulpdiensten. De autoafzetplaats aan de Goessekade blijft beschikbaar, net als de openbare kades in het havengebied Terneuzen van North Sea Port.