Al uitgekeken over de Nieuwe Sluis?

21 september 2018

Om de bouw van een van de grootste sluizen ter wereld te volgen, staat er een uitkijkpunt van vijf meter hoog op het midden van het sluizencomplex. Geïnteresseerden kunnen met de trap naar boven om de werkzaamheden te volgen.
uitkijkpunt

Het uitkijkpunt staat ten oosten van de West Buitenhaven naast het fietspad tussen de Westsluis en Middensluis. Vanaf de toren kan iedereen een blik werpen op alle werkzaamheden op het sluizencomplex en later in de bouwput van een van de sluishoofden.

Bereikbaarheid
Het uitkijkpunt is bereikbaar voor fietsers en voetgangers. Bezoekers die met de auto komen, kunnen parkeren bij het Portaal van Vlaanderen aan de Binnenvaartweg of bij de Marechaussee en verder te voet gaan. Het Portaal van Vlaanderen organiseert rondleidingen over het sluizencomplex waarbij ze ook het uitkijkpunt bezoeken. De gidsen van het Portaal van Vlaanderen kunnen alles vertellen over de bouw van de Nieuwe Sluis.

Tot eind 2021
Eind dit jaar verplaatsen we het uitkijkpunt wellicht nog iets in westelijke richting zodat er goed zicht is op de bouwput. Daarna blijft het punt staan tot eind 2021. In 2022 baggeren we het gedeelte waar het uitkijkpunt staat om ruimte te maken voor de voorhaven van de Nieuwe Sluis.

Niet geschikt voor mindervaliden
Met een trap komt u bovenop het vijf meter hoge punt. Er is helaas geen lift en daardoor is het punt niet geschikt voor mindervaliden.