Hinder weg naast Westsluis door trillen buispalen

2 mei 2019

Naast de bypass Westsluis zijn we bezig met het plaatsen van een combiwand. De buispalen trillen we hoogfrequent om ze op de juiste diepte de grond in te krijgen. Hierbij zijn verzakkingen ontstaan op de weg naast de Westsluis. Herstelwerkzaamheden aan de weg zijn nodig.
werk bypass

In bovenstaande kaart geeft de rode lijn de locatie van de combiwand aan, die we op dit moment trillen dichtbij de bypass Westsluis. Voor het trillen van de buispalen is een halvebaanafzetting (verkeer moet om-en-om het werk passeren), ter hoogte van het oranje vlak op de kaart. Na het trillen van de buispalen, voeren we herstelwerkzaamheden uit om de weg weer begaanbaar te krijgen en te houden.  Daarom blijft de afzetting vandaag (2 mei 2019) aanhouden tot in de avond en daarbij ook in de spits. Morgen (3 mei 2019) voeren we nog werkzaamheden uit tussen 09:00-16:00 uur en blijft ook de halve weg beschikbaar. We herstellen de weg deze week zodat passeren weer mogelijk is. Binnenkort gaan we herstelwerkzaamheden uitvoeren aan het asfalt, zodat de weg de komende jaren kan blijven liggen.

Om hinder te voorkomen, is contact opgenomen met de Westerscheldetunnel NV met het verzoek om het wegverkeer te informeren om het sluizencomplex zoveel mogelijk te mijden. Verkeer wordt doorgestuurd via de Sluiskiltunnel om via Terneuzen Zuid, Terneuzen binnen te rijden.

Volgende week werken we ook aan de berm en de paaltjes langs de weg, waarbij verkeer slechts om en om kan passeren, zie https://nieuwesluisterneuzen.eu/nieuws/2019-04/werkzaamheden-bypass-wes…