Vlaamse minister Peeters in Terneuzen

3 september 2020

Op woensdag 2 september 2020 bracht de Vlaamse minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters een werkbezoek aan North Sea Port. De minister arriveerde na een rondvaart over het kanaal van Gent naar Terneuzen. Eenmaal in Terneuzen nam ze een kijkje bij de bouwwerken en kreeg een presentatie over ons project.
Minister Lydia Peeters op werkbezoek in Terneuzen

Op de agenda van het bezoek stonden allerlei havengerelateerde onderwerpen. Het Kanaal Gent-Terneuzen maakt deel uit van belangrijke transportcorridors, vanaf hier kun je naar alle windstreken van Europa varen. Blijven investeren in deze verbindingen is van belang voor een goede economische toekomst. De bouw van de Nieuwe Sluis in Terneuzen is daar natuurlijk een onderdeel van. Projectdirecteur Eric Marteijn vond het fijn om de minister toelichting te geven over ons project Nieuwe Sluis Terneuzen.

Minister Lydia Peeters

Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare werken Lydia Peeters:    “Ik zal de komende jaren al het mogelijke doen zodat onze Vlaamse havens hun toppositie behouden en waar mogelijk versterken. We zetten onder meer in op een verdere verbetering van de mogelijkheden voor de nautische toegang en de bouw van de Nieuwe Sluis Terneuzen, de omvorming van de R4 en de nieuwe Meulestedebrug.”