Opbouw torenkranen betonwerken binnenhoofd

15 december 2020

Na het buitenhoofd hebben we ook het diepste punt van het binnenhoofd (het sluishoofd aan de kant van het Kanaal van Gent naar Terneuzen) bereikt. Daarmee hebben we nu twee droge bouwkuipen van 22 meter onder NAP. Ter voorbereiding op de verdere betonwerken in het binnenhoofd bouwen we ook in en rondom deze bouwkuip vijf torenkranen op.
binnenhoofd

Tussen 16 en 23 december 2020 bouwen we de eerste drie torenkranen op. De torenkranen voeren we in delen aan over de weg. Voor elke kraan zijn tussen de 6 en 10 vrachtwagens nodig. Twee kranen komen op rails te staan, dat zorgt voor een groter bereik van de kranen.

 

Een torenkraan in de bouwkuip

Begin januari 2021 bouwen we de overige twee torenkranen op. Een van deze kranen komt op de bodem van het binnenhoofd te staan. De fundering voor deze kraan brengen we deze week aan. Na het uitharden van de fundering bouwen we de torenkraan op. De andere vier kranen plaatsen we buiten het binnenhoofd langs de rand van de bouwkuip.

 

Veiligheidsmaatregelen

De kranen staan binnen elkaars draaibereik opgesteld. Om te voorkomen dat de kranen elkaar kunnen raken hebben we de nodige veiligheidsmaatregelen getroffen. De kraanmachinisten hebben onderling contact met elkaar. Ook zijn alle kranen voorzien van camera’s en uitgerust met een anti-botssysteem. Naderen kranen elkaar binnen een bepaalde straal dan remmen de kranen automatisch af tot de grens van 6 meter afstand is bereikt. De torenkranen blijven dus altijd minimaal 6 meter afstand van elkaar houden. Elke kraan heeft een andere hijshoogte. Deze varieert van 23,5 meter tot 48,5 meter.