Laswerk aan deuren en bruggen

6 mei 2021

De laswerkzaamheden voor de sluisdeuren en bruggen in China schieten goed op. Veel delen zijn ook al in de juiste kleur geschilderd. Later dit jaar vertrekken de deuren, bruggen en acht rioolschuiven -voor het nivelleren van de sluis- en de onderhoudsvoorzieningen per schip naar Nederland. Ze moeten dan nog tijdelijk in opslag voordat we alles kunnen plaatsen.
Deuren en bruggen in China

Bruggen

Bij de eerste brug is gestart met het samenvoegen van de drie afzonderlijke blokken tot één geheel: een brug van 84 meter lang en 18 meter breed. Nu krijgen we pas echt een beeld hoe imposant deze nieuwe bruggen worden. Het samenbouwen is precisiewerk, want de brug is niet gewoon recht, maar heeft een gebogen vorm. De blokken voor de tweede brug zijn binnenkort klaar en worden dan geschilderd. Na voltooiing van het lassen, moeten de bruggen nog verder afgebouwd en opgemeten worden.

 

Sluisdeuren

Ook het lassen van de sluisdeuren is in volle gang. Voor de eerste deur zijn de drie grote blokken reeds aan elkaar gelast. Ze zijn nu bezig met het aanbrengen van de rijdekken. Ook hier gaan ze zeer nauwkeurig te werk, want de sluisdeuren moeten vlot gesloten kunnen worden alsook nauw aansluiten op het betonwerk en op de boven- en onderrolwagen. Bij de tweede sluisdeur is men bezig om de grote blokken aan elkaar te lassen. Voor de derde en vierde sluisdeur moet er telkens nog één blok geschilderd worden. Nadat alle laswerkzaamheden voltooid zijn, moeten de deuren nog verder afgebouwd en opgemeten worden. En het ballastsysteem moet getest worden.