Duikwerkzaamheden damwand sluisplateau Oost

1 oktober 2020

Het slaan van de damwand van de kade van het sluisplateau Oost en de bodemafwerking is gereed. Momenteel werken we nog aan de afwerking van de kade. Het oostelijk sluisplateau van de Nieuwe Sluis komt tegenover de nieuwe Schependijk te liggen.
Wanden Nieuwe Sluis Terneuzen
sluisplateau

Begin oktober 2020 treffen de duikers voorbereidingen voor de afwerking van het beton tegen de kade onder water. Daarbij brengen duikers buigzaam metaal aan tegen de kade waarna ze de ruimte tussen het prefab beton en de damwand opvullen met beton. Tijdens de duikwerkzaamheden, die ongeveer twee dagen duren, is er een patrouillevaartuig aanwezig voor de begeleiding van de scheepvaart. Zo kunnen de duikers veilig hun werk doen.

 Als we dit werk hebben gedaan, kunnen we het beton voor de rand van de kade afstorten. Dat gebeurt met behulp van bekisting. Deze werkzaamheden nemen ongeveer vier weken in beslag. De kade is dit najaar nog gereed, maar blijft voorlopig onderdeel van het bouwterrein en is daardoor niet bruikbaar voor de reguliere scheepvaart.