Nieuwe verlichting Buitenhaven West

10 juni 2021

Naast de nieuwe afmeervoorzieningen in de Buitenhaven West vernieuwen we ook de verlichting langs de dijk. We hebben verlichting geplaatst op de afmeervoorzieningen en plaatsen oriƫntatieverlichting voor de scheepvaart.
Buitenhaven West
lichtenlijn

Lichtenlijn

Voor het verlichten van de afmeervoorzieningen is gekozen voor een lichtenlijn op een speciale rood-witte kokerconstructie in het water, deze verlichting hebben we vanaf het water aangebracht en is inmiddels gereed en in werking. Hiermee zijn de nieuwe afmeervoorzieningen in het donker goed zichtbaar voor de scheepvaart.

Plaatsen verlichting Buitenhaven West

Oriƫntatieverlichting

Langs het dienstenpad aan de Buitenhaven West vervangen we de witte oriƫntatieverlichting voor amberkleurige contourverlichting, gelijk aan de verlichting langs het Kanaal van Gent naar Terneuzen. Dat doen we met behulp van een autolaadkraan vanaf het fietspad, dat momenteel afgesloten is voor openbaar verkeer. De werkzaamheden zijn in volle gang. Vanwege de ligging van het pad langs het water voorzien we de lantaarnpalen ook van reddingsboeien. De eerste fase is deze maand gereed. In het najaar van 2021 gaan we verder met het plaatsen van contourverlichting op het meest noordelijke deel van de Buitenhaven West, richting het Kopje van Kanada.