Plaatsen transformatorstation dienstenhaven

19 augustus 2022

In de dienstenhaven installeren we een transformatorstation. Deze zorgt voor voldoende stroomvoorziening voor de toekomstige functies in de dienstenhaven.
Locatie van het transformatorstation
Locatie van het transformatorstation

Tot nu toe is de beschikbare stroomvoorziening in de dienstenhaven beperkt. Om onze bouwwerkzaamheden uit te voeren, werken we daarom met aggregaten. Voor de nieuwe faciliteiten in de dienstenhaven, zoals het gebouw en de steigers, realiseren we daarom een transformatorstation op het terrein van de dienstenhaven. Een transformator zorgt ervoor dat hoogspanning omgezet en verdeeld wordt in bruikbare laagspanning.

 

Gebouw

Het transformatorgebouw is ongeveer 13 meter lang en 3 meter breed en bevat drie ruimtes. Een ruimte voor de hoogspanning, één voor de laagspanning en een transformatorruimte. Via een kleine kelder komen de kabels voor de voeding het gebouw binnen. Het geprefabriceerde gebouw zetten we, zonder dak, met een hijskraan op zijn plaats op het terrein van de dienstenhaven. Voordat we het dak op het gebouw zetten, hijsen we de transformator in het gebouw. Het transformatorstation wordt dan aangesloten en getest voordat het in gebruik genomen kan worden.